mahrferenc
MÁHR FERENC
 
Szobrászat / SCULPTURE
 
Festészet / PAINTING
 
CONTACT
 

Gróf Merán Fülöp süttői mészkőből készült köztéri szobor

 

1995. okt. 8-án került átadásra a Habsburg családból származó gróf Merán Fülöp szobra, mely az egykori Merán kastély helyén áll. A kastély ma ékessége lehetne e gyönyörű fekvésű falunak, hiszen a háborút átvészelte egyetlen lövéssel, de az utána következő kommunizmus szabad teret adott a kastély széthordására!

Máhr Ferencnek ez az első köztéri szobra, melynek az alkotó egyetlen - reszelőből készített - vésővel állt neki… A hatalmas süttői tömbbel 8 hónapig birkózott, mire elkészült.

Átadáskor a család meghatottan fogadta az emlékművet.

A szobor felirata:

„Élete volt: jót tenni; Öröme: kötelességét teljesíteni.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
EMLÉKMŰ A KÉT PAPÉRT - köztéri szobor
 

A két pap emlékére állított, süttői kőből készült emlékmű 1999. július 11-én került átadásra.

Az 1848-49-es szabadságharc eszméinek bátor vállalásáért elhurcolták és főbelőtték Nagyigmándon  a két jóbarát papot: Szikszai János 50 éves református lelkészt és Mansbart Antal 27 éves katolikus plébánost, akik Csákberényben teljesítettek szolgálatot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... és a fentiekkel kapcsolatban még egy fontos dolgot szeretnék közzétenni:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B L O G
 
LINK
 
2012
2018. Szeptember
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
G-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
GporTÁR
 
0x0

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést &#8222;BECSÜLET KASSZÁS&#8221; alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!